Visum

Heb ik wel of geen visum nodig voor vertrek?

Als u naar Thailand afreist dan heeft u een visum nodig. Indien u maximaal 30 dagen in Thailand verblijft, dan heeft u voldoende aan een “Visa-on-arrival”. U hoeft dan voor vertrek geen visum aan te vragen. De “Visa-on-arrival” is verkrijgbaar op het vliegveld in Thailand. U dient hiervoor de “Arrival Card” in te vullen. Vaak krijgt u de kaart al in het vliegtuig voor aankomst op de luchthaven.

Indien u over land naar Thailand reist, dan kunt u een visum bij de grens aanvragen waarmee u maximaal 14 dagen in Thailand mag verblijven.

Paspoorten & Reisdocumenten

Voor verblijf in Thailand heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig. Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden na terugkomst vanuit Thailand geldig te zijn. Verder is het van belang dat de naam die vermeld staat op uw ticket overeenkomt met de naam op uw paspoort.

Visum voor een verblijf langer dan 30 dagen

Indien u van plan bent om langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven dan dient u voor vertrek een visum aan te vragen. Ook wanneer u binnen een korte periode een aantal keer naar Thailand wilt reizen dan dient u voor vertrek een visum aan te vragen. Een visum kunt u rechtstreeks aanvragen bij het Thaise consulaat in Amsterdam of de Thaise ambassade in Den Haag.

Thaise consulaat Amsterdam: www.thaiconsulate-amsterdam.org/
Thaise Ambassade Den Haag: http://www.royalthaiembassy.nl/site/

Een visum voor verblijf langer dan 30 dagen dient u uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. De geldigheid van zo’n visum is maximaal 60 dagen. Wanneer u verlenging wilt van uw visum, dan kunt u dat in Thailand aanvragen. Het Thaise Immigration Department heeft verschillende kantoren in grote steden.

Thai Immigratie Departement: www.immigration.go.th/

Aanvraag visum Thailand 

Onderstaande documenten heeft u nodig voor het aanvragen van een visum voor Thailand bij het Thaise Consulaat of de Thaise Ambassade in Nederland.

  • Kopie paspoort
  • Twee identieke officiële recente pasfoto’s (zwart-wit of gekleurd)
  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier voor een visum
  • Een kopie van uw vliegticket of reservering van uw vliegticket

Bij vragen over een visum kunt u het beste contact opnemen met het Thaise consulaat in Amsterdam of de Thaise Ambassade in Den Haag.

Royal Thai Consulate – General Amsterdam
Herengracht 444 (BG)
1017 BZ  Amsterdam
www.thaiconsulate-amsterdam.org/

Royal Thai Embassy Den Haag
Laan van Cattenburch
2585 EZ  Den Haag
Tel. 0031 (0)70 3450766
http://www.royalthaiembassy.nl/site/